Aranyoskám, csak egy jó szót!

Animanongrata_•  2023. március 17. 17:59  •  olvasva: 216

Tágra nyílt szemekben értékek leesnek,

mikor éltes nénék rég témát keresnek,

negédes szó tövén virág paplant szednek,

lassan fordíts hátat, égre botot vetnek.


Mily kellemes érzés jótét kis lelkeknek,

nem elég, még kérnek, vigyázz megkergetnek!

Üldözik a jó szót, megrágtad, lenyelted?

Hány adag fér beléd? Add vissza, itt szedted!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

celtichun752023. március 25. 19:33

@Animanongrata_: ennél hülyébb már akkor se lehetettem volna, ha nem hagyom ott a főiskolát😂😂 kéne nekem egy irodalmi mecénás, aki kiokosítana, hogy miként lehet bekerülni a kalendáriumba.. zumba, zumba, az univerzumba már benne vagyunk mind a hárman. ne akarj sokat. 😂😂

Animanongrata_2023. március 25. 19:30

@celtichun75: kár mer zumbára mennék én is 😂

celtichun752023. március 25. 19:23

@Animanongrata_: előbb beiratkozok okeanus hoz zoomba egyetemre.. nem zumbára😂

Animanongrata_2023. március 25. 19:21

@celtichun75: nem biztos hogy az arsziszokkal kéne kezdeni lényeg a fokozatosság, nem a periódusos rendszer meg klassz azért, bár én az idegen szavakat nem ott keresem, no jó akkor oktatàs nem lesz, akkor maradjál a blogba. 🤣

celtichun752023. március 25. 19:19

https://blog.poet.hu/celtichun75/szafro

a blogomban erről írtam. szívvel. ajánlom, remegő szívvel való olvasáshoz😂

celtichun752023. március 25. 19:13

na nem szaporítom a szapphót😂😂 adok neked inkább egyet olvasásra. úgyis megszólt valami k okos, hogy azért nem írok klasszikust, mert nem tudok.. aha persze

celtichun752023. március 25. 19:10

és ha még ez sem lenne tiszta. mendemonda helyett. Mendelejev😂😂

celtichun752023. március 25. 19:09

és direkt írtam medvegyevnek. is hadd örüljön putyin😂
medvelejev vagy medve lejjebb nekem.. indegy. ki van felül, ki alul😂😂

celtichun752023. március 25. 19:05

@Animanongrata_: szerinted hányan értenél itt meg, ha téziszekről meg arziszokról írnék?? van aki keveri a skarabeuszt a spondeusszal.. az arziszra meg azt hinné, hogy a Medvegyev féle periódusos rendszerben az arzén jele😂😂

Animanongrata_2023. március 25. 18:59

@celtichun75: csakis a jól megérdemelt kritika hiánya jutott az eszembe :)

celtichun752023. március 25. 18:54

@Animanongrata_: én nem bántom " a kistársaimat".. nem is tom, hogyan fordulhatott meg ilyen rebellis gondolatiság a fejedben😂😂sose bámtok senkit. mindenkit csak annyira szeretek amennyire megérdemli.. szerintem ez nem baj. így nem ér annyi csalódás.

Animanongrata_2023. március 25. 18:50

@celtichun75: lehet azt szeretnék menj vissza ez jó :))) én mondjuk megnézném, mikor megy a smúz, Te meg beintenél pallosjoggal közéjűk :)

celtichun752023. március 25. 18:35

haha.. ez jó... alpáriasággal van tele a blog.. nem elírtam, direkt így.
az. ember idejött úgy 11 éve a főoldalról, mert hányingere volt az egésztől. Most meg ezek idejöttek.. Lehet azt szeretnék, hogy visszamenjek a főoldalra? :-)

Animanongrata_2023. március 20. 15:13

@-Liwet: Nem gondolom, hogy nem számít, mondjuk ezt fel kell vállalni és abban nem mindenki jó, hogy kimondja amit gondol, hová is jutna ez a világ, ha mindenki csak legyintene, igen egy aktív embernek sosem lesz annyi ideje simulni, kommentelni, de talán ebben nincs is erre szükség, itt most látszik, hogy minden rosszindulat nélkül ezt a viselkedést elég sokan elutasítjàk, tegyünk érte, hogy ne ezzel legyen tele a blog.

-Liwet2023. március 20. 10:31

@Animanongrata_:
Bocs, már nem törlöm,de alant neked címeztem volna, csak eltévesztettem. :)

-Liwet2023. március 20. 10:29

@-Liwet:
Amitl entebb írtál, de jó is lenne...! De azt gondolom, az ember nem tudja levetni a bőrét, mint a kígyó. Marad a vastag bőr, amiről minden lepereg.
Hiába nem asszisztálunk páran, mert már túlsúlyban vannak, akik igen. Nem vagyok agresszív én sem,béke párti vagyok. Meg időm és kedvem sincs nevelgetni a nevelhetetlent. Éljen az irodalom, még ha páran olvasnak is. .

Animanongrata_2023. március 20. 09:40

@-Liwet: köszi, hogy írtál, megtévesztő az a kedvesség, amivel ezt a nyáltengert ötvözik, de igen, tényleg elegem lett ebből, a főoldalból már korábban, ezért nem rakok fel már semmit, és jóindulattal néztem egy ideig azt is ami ide ömlött, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle, egyszerűen nem értem, kinek kell és főleg miért jó ez a totális álság? Mégis csak mi tudunk tenni az ajnárkultúra elharapózása ellen, van itt pár jó érzésű ember úgy látom, aki ehhez a továbbiakban nem fog asszisztálni, szerintem ez jó kezdet lehet, én nem vagyok agresszív ember, de tudok kemény lenni, főleg az motivál a jók és a kiválók egyaránt maradjanak és jöjjenek még többen, éljen az irodalom!! :)

-Liwet2023. március 20. 09:05

@Animanongrata_:
Látom, eleged lett a nyáltengerből. 2010 óta vagyok itt többé, kevésbé, némi kis kihagyásokkal. Régebben imádtam itt. De egyszer csak sok ráérő elárasztotta a főoldalt szívvel. A legsz... bb versek alatt is hemzsegtek a dícséretek. Tudom egy vers mindenkinek más, de...! Szóval oda nem is járok. De az áradás ezt a kis cseppnyi menedéket is elöntötte. Felütötte a fejét az önzés, a minden áron csak is én. Én vagyok a legkedvesebb, a legjobb, a legszerethetőbb nyálas valóság Undorító. Kövezzenek meg de ez a valóság. De mindig az jut eszembe, nem nőnek a fák az égig. Néha írok, ha csak páran olvassák is, nekem elég. Ez van.
A versed remélem minden jobbra vágyó ember elolvassa. Köszönöm, hogy megírtad. :)

ezerszingomba2023. március 19. 19:13

@Animanongrata_:
igaz. Olyan ez, mint a facebook-csoportokban "társaságot" kereső magányosok. Ezt elég hamar érezni a beküldőn és senki nem meri mondani, hogy a király meztelen, mert fél sebet ejteni a lelkeken. Nekem lehangoló volt, mennyire túlsúlyban vannak. Valóban nehéz lenne a vattába csomagolgatás mellett rámutogatni gyenge pontokra.

Animanongrata_2023. március 19. 18:57

@ezerszingomba: egyben nem értek egyet a simogatás szükségességében, valami pótlékféle ez, amit máshol kellene megkapni, talán igaz barátoktól, biztosan nem így, nem kell ehhez asszisztálni senkinek, nekem minden tiszteletem mellett erről ez a véleményem. Építő kritika ez mellett nem lesz, mert elveszi a kedvet, ahhoz kellene egy - őszinte, szókimondó, bizalom teli közeg, kettő - ami nem ítélkezik, három - olyan, aki tanítani szeretne, négy - bátorság a befogadáshoz, öt - tanulni akarás, nem ismétlem magam, hiszen Te értetted már a versből is, hogy az első pontnál megbukik hiába van meg utána több is.

ezerszingomba2023. március 19. 16:50

@Animanongrata_: igen, ez a "ha nekem tetszik, akkor neked is tetsszen az enyém, kérlek" nem viszi előbbre az embert, nem tanít, nem épít semmit. Szakmai hozzászólások, kritika, tanács jól jönne ehelyett vagy mellette - akár lehetne két párhuzamos vonal, attól függően, hogy ki miért rak fel verset. Akinek a szó, "léleksimogatás" kell, nem kellene kiszoruljon, hiszen ez is fontos és gyógyító lehet, de mellette futhatna egy másik szál is...

Sznearanka2023. március 19. 15:32

@Animanongrata_: Nincs rendben sok minden, de ha ez így látható, akkor talán a megoldás is alakulhat. A főoldalon is már csaknem két hét, hogy felkerüljön egy vers. Csaknem duplájára növekedett a beküldött versek száma, legalábbis arra következtetek, mikor egy versemet elindítom és a figyelőben azt írja, még több mint 500 vers van az enyém előtt. Ugyanakkor például pénteken összesen 24 db vers került fel. De a problémák majdcsak hozzák a megoldásokat is.

Animanongrata_2023. március 19. 15:25

@Sznearanka: Nagyon szeretném, ha ezért nem menne el innen senki Aranka, mert jól megvagyunk itt, jöttek újak, tértek vissza régiek, sajnos aztán el is maradtak páran, meg kell egymást becsülni, törölni semmiképp nem kellene senkinek magát, ha így marad legyen tárhely, vers toplista rangsor inkább azt mutatja jelenleg, hogy kinek van napi tíz dicsér-órája, ennél talán méltóbb lenne egy szakmai zsűri, tudod Aranka milyen versek vannak 25 kedveléssel/megtekintéssel a főoldalon ill. a blogokban, nincsen ez rendben így, ennyi. Köszi, hogy írtál.

Sznearanka2023. március 19. 14:01

@Animanongrata_: Persze itt nem szívecskézés van, az a főoldalon dívik, itt a hozzászólás, illetve a kampányszerűen gyűjtött lájkolás folyik.

Sznearanka2023. március 19. 13:59

@Animanongrata_: Részemről az ajnározás még inkább elfogadhatatlan olyan megvilágításban, hogy itt is a társadalomban zajló uram-bátyám módszer dívik, ha te szívecskézel, akkor én is... stb. A távozást én is fontolgattam, fontolgatom. Ugyanilyen meggondolásból ma reggel leiratkoztam a "Nap verse" hírlevélről, mert azzal kapcsolatban is betelt a pohár. De hát ugye ne szólj szám...

Animanongrata_2023. március 19. 12:28

@ezerszingomba: szia, igen és valahol itt megy ez félre, hogy az építő kritika kultúrája sem alakulhat ki, hisz olyan kevés van, helyette vmi utópisztikus egymásért rajongó, kölcsönösen olvadó mézesmáz a trend.
Vajon milyen távon adnak és milyen lelkületnek a semmire szórt gyönyör szavak támogató, jó érzést?
Vagyunk itt páran akik csak lesik ezt a ajnárkultúrát, és azt kérdezik EZ MI EZ???

ezerszingomba2023. március 19. 11:50

Jó! Ami innen nagyon hiányzik, az az építő kritika...hogy mi és hány embernek tetszik (vajon tényleg?), az annyira mellékes!

Animanongrata_2023. március 18. 09:22

@Kugli: nagyon nem vagy egyedül, erről biztosíthatlak, és őszintén attól tartok, ha ez az ajnározó tendencia folytatódik elhúz innen mindenki, akit értéknek tartok, mert a kedve pont nulla így bármit is leírni.

Kugli2023. március 18. 09:13

Úgy vélem értem a meghúzódó mondanivalót...
És egy picit örülök is, hogy akkor nem vagyok egyedül ezzel.

Animanongrata_2023. március 18. 08:27

@Taki: itt vagyok köszi.

Taki2023. március 18. 06:58

Örülök, hogy újra itt vagy, s így vagy! ❤️
Laci

Sznearanka2023. március 18. 06:40

@skary: ezt nem nekem akartad írni, de nekem sikerült... :)

Animanongrata_2023. március 18. 05:21

@Mersinho: jah :)

Animanongrata_2023. március 18. 05:20

@Mamamaci40: Köszönöm Emi :)

Animanongrata_2023. március 18. 05:19

@Sznearanka: üdv Neked is köszi :)

Mersinho2023. március 17. 21:05

Újra nyitva a nagyvilágnak?))

Mamamaci402023. március 17. 19:26

Brummos gratula mézes parola!

skary2023. március 17. 18:52

@Sznearanka: nini...hozzád löhet szóóóni :)

Sznearanka2023. március 17. 18:50

Üdv újra itt... :)

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom