Szívszorongató (20 éven felülieknek!)

Angyalka73•  2019. december 9. 23:30

Kedves Poet-versírók! Leírni is nehéz, amit tapasztalok: miszerint fiatal lányok és fiúk a 'Halál' kategóriába írnak megdöbbentő verseket. Néhányszor a cím is sokat elárul a vers tartalma mellett  : " Segítség" a címe. Egész pontosan 12 és 16 éves lányok verseire gondolok, akikkel egy héten belül találkozhattam itt a poet-on. Többek között én is válaszoltam már nekik , és nem vagyok egyedül, aki az ÉLET-re bíztató válaszokkal igyekszem terelni "kellemetlen" gondolataikat. ( Ám egyelőre az íróktól még nem érkezett viszontválasz. )

Szeretném megkérdezni Tőletek, vajon miért ilyen elkeseredettek a mai tinik, amikor a szívük vágyait ily módon fejezik ki: többek között reménytelenség formájában.

Aggódom értük, vajon a szülője is mit gondol, amikor ezt a versét elolvassa? És vajon tényleg ki tudja- e önteni a szívét a bánatában és utána vajon tényleg megnyugszik-e a lelke és POZITIV-vá válnak a jövőbe vetett gondolatai??


Csak néhány gondolatotokra lennék kíváncsi, tőletek, akik felnőttkorúak.


(Erről fórumot nem szeretnék indítani!!)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Rozella2019. december 10. 20:26

Kedves Melinda!

A jelenség amiről írsz aggasztó, szomorú és elgondolkodtató. Az okokat csak sejteni, vagy találgatni lehet. Azt hiszem, hogy az egyik ilyen lehetséges ok, hogy az ilyen fiatalok kirekesztődnek valami módon az elemi ’emberi’ közegekből, közösségekből. A gyerekkorban és a családban is sok minden eldől… Ha ott nem kap a gyermek elég szeretetet, biztonságot, védelmet, bizalmat és megfelelő útmutatást(példát) és/vagy nincs kivel megbeszélni a problémáit, a kérdéseire nem kap válaszokat, stb. akkor keres mást és máshol, de a személyisége valószínűleg már sérült, és ebben a nagyon sebezhető korban és állapotban nagyon könnyű belesodródni valamibe… Az internet ezen nem segít. A virtuális világ az ilyen fiatalnak talán még veszélyesebb, mert az értékítélete, emberismerete, tapasztalatlansága, naivitása, megfelelni akarása, nem segíti az eligazodásban. Az írás azonban mindenképp egy jelzés, üzenet a külvilágnak, de nem biztos, hogy valós tartalmú, viszont ezt kizárni sem lehet.
Egyébként nemcsak a fiatalokra igaz, amit tapasztalsz. Válogatás nélkül ömlik, zúdul ránk a netről minden. Ez az internet „szabadsága”. Bárki szinte bármit írhat, állíthat, megoszthat.. és a valóság valahol elvész a hangzavarban…
Persze az olvasóknak, a környezetnek is van felelőssége: legalább szóvá tenni és kérdezni, ahogy most te is.