Álmodik a férfi

Ametist•  2009. március 24. 17:01

Reggel hét óra tájt feleségem forró csókkal, jól ápolt arcán édes mosollyal ébreszt, s ágyba hozza nekem a háromfogásos reggelit - természetesen lágytojással, szalonnával, pirítóssal. Kényelmesen, minden  sietség nélkül reggelizem, hisz rugalmas beosztásban dolgozom, ami azt jelenti, hogy akkor érek be munkahelyemre, amikor én akarok. Borotválkozni ma nem szükséges: nemrégiben feltaláltak egy szuper zsilettet, amit hetente csak egyszer kell használni, mégsem nő borosta a képes felemen. Reggelizés közben telefonhívást kapok Aranka nénitől (Amerikában élő egyedülálló nagynéni), aki közli velem, hogy nemsokára tízezer dollárt utal át bankszámlámra csak úgy... mert én vagyok a kedvenc unokaöccse. Fiam közben udvariasan beköszön az ajtón, elmeséli, hogy első lett gerelyhajításban a területi versenyen, azonkívül csak tegnap három dicsérőt hozott matekból és egyet számítástechnikából.   Nemsokára elindulok a hivatalba új, kétüléses sportkocsimon. Az utcán minden jó nő megfordul utánam, mint mindig, akár autóval, akár gyalogosan közlekedem - ellenállhatatlan vagyok... nem tehetek róla!
Nejem otthon egész nap mos, takarít, főz - ez a kedvenc hobbija - sohasem adja alább három fogásnál... Múltkor fölvetettem, hogy esetleg tarthatnánk bejárónőt, de rögtön visszautasította: nála jobban úgysem vezethet háztartást senki!
A munkaidőm sohasem több, mint öt óra - túlóra  nincs - mégis jól keresek, s főnökömtől még külön ajándékokat - pl. aranyórát, külföldi nyaralást - kapok prémium gyanánt, hisz cégünk nélkülözhetetlen alkalmazottja lettem, akit soha nem szándékozik kirúgni.
Fél négykor együtt ebédel a család, fiam érdeklődve hallgatja hivatali történeteimet, egyszer sem ásítozik közben. Nejem kávét pörköl - isteni illatok terjengenek a lakásban, mely ragyog a tisztaságtól - majd megkérdezi, milyen programom van ma estére. Közlöm vele, hogy délután meccsre készülök a haverokkal, aztán még beülünk egy éjszakai bárba, elvégre munka után jár nekem egy kis kikapcsolódás. Balhé nincs!!! Sőt... feleségem jó szórakozást kíván, és közli, hogy ő pedig beiratkozott egy szakács-tanfolyamra, azért, hogy nekem még változatosabb ételeket tudjon főzni. Mikor elindulok, gyermekem szorgalmasan tanul a szobájában.
Az esti program felülmúlja minden várakozásomat: csapatunk 6:1-re győz, s ezt megünnepelendő, beülünk egy night-clubba, ahol félig pucér lányok izgalmas vetkőzőszámokkal szórakoztatják a közönséget. Nejem már mélyen alszik, mire hazaérek, de előzőleg párnámra tűzött egy cédulát ezekkel a szavakkal:  IMÁDLAK DRÁGÁM, REMÉLEM SZÉP ESTÉD VOLT!!!

Ébredés...

Korán reggel fülsiketítő csörömpölésre ébredek: nejem valami undorító, zöld pakolással arcán, hajában csavarókkal bóklászik körülöttem, fülem mellé teszi a vekkert, és lusta disznónak nevez, amiért soha nem akarok időben kimászni az ágyból.  Reggeli száraz zsemle margarinnal, zaccos kávéval. Ócska borotvapengémmel félig lenyúzom a képemet, több sebből vérzem, vazzze...
A legnagyobb rohanás kellős közepén telefonál Aranka néni Rákospalotáról, hogy tegnap kirabolták az áruházban, küldjek neki egy kis pénzt, különben éhen hal hó végéig. Alig rakom le a telefont, kamasz fiam megáll az ajtóban, és hanyagul közli, hogy minden valószínűség szerint kicsapják az iskolából, mert beszólt annak a ... osztályfőnöknek, és különben is három tantárgyból bukásra áll. Csak azért nem pofozom meg, mert nincs időm a családi jelenetkere, rohannom kell a buszhoz, nehogy elkéssek... kilóg a nyelvem, mire odaérek, több idős matróna szánakozva néz végig rajtam a megállóban. 
Főnököm jeges hangon közli velem, hogy ha mégegyszer elkésem, azonnal kirúg, és ebben a hónapban ne is számítsak prémiumra. Este hétkor caplatok haza - túlóráznom kellett - s már csak egy csöndes estére, jó vacsorára és egy kád forró vízre vágyom. Vacsora: száraz rizseshús tavalyi csalamádéval, utána nejem közli, hogy este átjönnek a szomszédból V meg a felesége. Ő és V-né bizalmas barátnők, a másik szobában rajtunk köszörülik a nyelvüket, én meg eközben sakkozhatok V-vel, akit utálok: ha nyer, a képembe vigyorog, ha veszít, akkor meg fölborítja a sakktáblát. Fiam természetesen most is megússza a vendégséget, közli, hogy ügyeletes csajával motorozni készül (Ó, boldog idők!) Tizenkettőre keveredem ágyba - tömény idegbajjal, fülzúgással, és azzal a biztos elhatározással, hogy legközelebb megfojtom V-t, aki egy átok, és kész szerencse, ha egyszer megszabadítom tőle az emberiséget.
Elalvás előtt nejem közli velem, hogy egész este lehetetlenül viselkedtem, ezek után ne csodálkozzam, ha V nem hív meg bennünket Velencére a faházukba, ahol ugyan szűk a hely, de legalább közel van a vízpart, és nekünk amúgy sincs pénzünk rendes nyaralásra, mert én olyan élhetetlen vagyok. Végezetül dühöngve kiabálja: EZEK UTÁN LESHETED, HOGY SZOMBATON BABGULYÁST FŐZÖK A DILIS HAVERJEIDNAK!!! 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Ametist2009. március 25. 09:34

Köszönöm Vitorla, örülök, hogy tetszett.

Törölt tag2009. március 25. 04:30

Törölt hozzászólás.

Ametist2009. március 24. 19:19

Köszönöm a hozzászólásotokat szuzus és def.67-89... pont azért írok ilyeneket, hogy próbáljunk kitörni az unalomból - van még egy -két humoreszk a saját honalapomon is, ha éredekel benneteket

http://ametist.mindenkilapja.hu/

def.67-892009. március 24. 18:28

Én a valóságot próbálom elviselhetővé tenni, több-kevesebb sikerrel, hála Istennek lassan 17 éve. Nagyon jó az írásod!

szuzus2009. március 24. 18:10

Az álom és ébredés két véglet. Mondjuk a valóság más is lehetne, mint amit leírtál, ha a párok nem unnák egymás társaságát a valóságban. De tetszik írásod.