Sziréna próba ????

Aleksz.2•  2014. november 23. 19:28



Ma megszólaltak a szirénák a városunkban, éles próba volt. A hideg futkosott a hátamon , valaki megszólalt a hátam mögött -ilyenkor mit kell csinálni? - most még semmit! Hangzott a válasz.

Katonaságnál volt szerencsém riadóban, de valahogy nem volt ilyen borzasztó. Tudtuk mit csinálunk, bíztunk egymásban, és titokban bíztunk, hogy nem valódi éles riadó.

De ma a kérdés után arra gondoltam, tényleg mit kell csinálni? Majd akkor bemondják, kapjál magadhoz ezt meg azt, ennyit meg annyit, vagy hagyjál ott mindent ( úgy is elveszett), már nincs rá szükséged.

Az ember küzd, gyűjti a kis vagyonát, próbál megélni egy kicsit jobban, aztán jön egy dobhártyát szaggató sziréna és vége. Biztatnak bennünket, hogy majd lefújják és visszajöhetünk, de tudjuk ez már nem lesz, vége ( lásd: Csernobil...!). Kell ez nekünk, olcsóbb lesz az áram, jobban fogunk élni. ( Csernobili lakosok is ezt mondják, vagy a japánok) Mondják nekünk: Jó a biztonság, ez csak próba,hátha... talán..de... nem lehet tudni. Akkor minek a próba, főleg az éles. 

Kell ez nekünk? Nem! Nekem sovány vigasz, hogy vannak közelebb is, hogy Pakson is laknak.

Nekem nem vigasz ha a szomszéd tehene is megdöglik! Én azt akarom, hogy éljen az ő tehene is.

Nem mondom, hogy nem kell Paks! Nem mondom, hogy nem kell az olcsóbb áram!

De ha már kell, akkor csinálják úgy , hogy megtervezik jól. És pedig úgy, hogy nem lesz baj, nem kell félni, nem lesz dobhártya szaggató sziréna és nem kell félni, hogy egyik pillanatról a másikra elveszítünk mindent, és majd békességben élhetünk! ( Úgyis itt vannak nekünk a politikusok!)

 

                  Ezt az írást még márciusban írtam, most közlöm.

 

                                 2014. márc. 03.  20:59.




Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Molnar-Jolan2014. november 24. 09:28

Paks más szisztémával működik mint a csernobili reaktor, állítólag többszörös biztosítása van, ha hiba történne.
Ne dőlj be minden riogatásnak, épp ez a céljuk, hogy okkal-ok nélkül rettegjünk. Így jól kordában tarthatnak.