Vállalom!

955kondoros•  2014. augusztus 30. 12:38

Kárpát medencében,
népek tengerében;
A vérkeveredés
tart már ezer éve.
Szkítiának múltja,
ősi kultúrája;
a Magyar Nemzet,az
Aranyos Szegellet
erős megtartója.
Őrizve és tartva
a származásukat,
élnek itt mások is.
De ezt ne emlegesd!
Idegengyűlölő,
kirekesztő leszel.
Az én kevert vérem;
Magyar,Szlovák,Német!
Ne kérdezd azt mégse,
ami lassan bélyeg;
Miért magyarkodol?
Ennek ellenére!
Vállalom!Azért is!
Csak azért is! Magyar!
Magyar vagyok,én is!Magyarország,szeretlek!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2014. augusztus 30. 18:06

Törölt hozzászólás.

Steel2014. augusztus 30. 17:31

András, komoly, mély, és gyönyörű hazaszeretetről szól a versed. Az emberek sajnálatos sajátsága a tartalom másik része, az ítészkedés, kirekesztés. Pedig mind egy közös nagy otthon lakói vagyunk, a Földé, egyébiránt. Ölellek őszinte, bátor kinyilatkozásodért!

Mikijozsa2014. augusztus 30. 14:22

Természetes dolog Európában, hogy az ember az, ami az anyanyelve, itt nem a származás, hanem a nyelv használata határozza meg, hogy ki kicsoda. Mondok egy példát:
A trianoni döntések idején a román azzal érvelt, hogy a román származású lakosság nagyobb létszámú - mint a magyar. Azt viszont elhallgatta, hogy a románok inkább szeretnek Erdélyben m agyarul beszélni, mint románul, s ezzel egy nagy csalást követett el, Ne mondjak nagyot, de én mikor még gyermek voltam Marosvásárhelyen mindenki tudott magyarul. Ezért Ceaușescunak több százezret kell behordani a regátból Erdélybe, hogy legyen már valaki aki tud románul is, Na, de már azok is kezdenek magyarul beszélni, legújabban azt csinálják, hogy aki nem románul beszél munkahelyen, azt rúgják ki, mert látják, hogy a nép inkább hajlik a magyar nyelv felé. Miért ? a válasz egyszerű, Szerintem azért - mert a magyar nyelv - természetes nyelv, míg az új latin egy kreált nyelv, szóval nyelvészek mondjátok el ti is a véleményeteket :), hozzátenném lehet - hogy bennem is van román vér, nem tudom, de a nyelv amit anyanyelvemnek tartok - kötelez