955kondoros blogja

955kondoros•  2024. május 12. 22:23

Vészharang

"Részegen indult a Gondolat,
Az Ember büszke legénye,"
Egy új generáció nőtt fel,
háborút hírből ismerők,
fogalmuk sincs a szenvedésről.
Régi séma pénz,s hatalom,
most is a mozgató rugója,
a háborúkészítésnek.
És a nép egyszerű gyermeke,
most is kényre vezethető.
Fiatal emberek halnak meg,
hazudott hazafisággal.
A végkifejletre gondol-e
az Ember!? Egy óra a Vég!

És kipusztul az Emberiség!
 

Az idézet Ady Endre:Emlékezés egy nyár-éjszakára című versből való.

955kondoros•  2024. április 29. 11:52

Annyi bűnöm volt már...

Hogyan lehetne jóvá tenni?
Már túl kevés hozzá az időm.
Csak jót tenni,csak jónak lenni!
Más aztán már nem is kell semmi!"Annyi bűnöm,annyi bűnöm volt már,hogy túl kevés hozzá a szó..."Tunyogi Rock Band: Volt egy lány

955kondoros•  2024. április 17. 16:50

Földanya

Földanya igazi anya vagy,
Megadással tűröd a sorsod,
Rossz gyermekeid bántásait,
Elcsúfítását szépségednek,
Önzően beteggé tevésed,
Az egyre kártékonyabb embert,
Kinek otthont,menedéket adsz.

955kondoros•  2024. április 14. 01:59

Hálaima

Imára kulcsolt kézzel,
üldögélek a rönkön,
a fenséges erdőben.
Itt érzem csak igazán,
létezésed Istenem.
Az imák itt e helyen,
nem voltak hát hiába.
Megráztál igen erőst,
s megmutattad kegyelmed.
Meghajtott fejjel mondok
köszönetet Istenem.

Ámen

955kondoros•  2024. április 6. 23:19

Beköszönt!

Péntek van,jó lenne befejeznem az előteret.Ebédnél láttam,hogy hétfőre marad,sok volt a levédeni való.Egyre nehezebben ment hazafelé a kerékpározás.A Sportba azért bementem, pohár sör,felét ott akartam hagyni.Á a fenébe,becsület is van!
-
Érezni kezdem a volt kezelések alatti is egyre fokozódó hányingert,pár falat a vacsorából,s megérkezett a régi kínlódás.Szombat reggeltől aztán nem volt megállás,semmi nem marad meg bennem.Nem buszrosszulétecske,a rák nem az a kategória.A hétfői munka távolabbi időpontra tolódik.Komolyabbra fordultak a dolgok,(nem is értem mit vergődöm öt évvel a nyugdíj után!)
-
Egy éve amikor kezdődött a félelmetes kór arra gondoltam,ez lesz az úgynevezett;(Nem feladni,harcolni,stb.)Kaptam a sok biztatást,rokonotól,munkahelyemről,innen az oldalról is.Ennyivel tartozom a szeretetért.

A második héten már egy pohár víz sem maradt meg bennem.Fetrengtem a kiszáradás acatonos felhőben.Telefon Sz.-re kezelő főorvosasszony szerint nem utóhatás, S.-ni sürgősségire küld.Sürgősségi rémálom: du.16h-tól,18h behívnak betolnak a készenléti szobába,Infúzió.Hajnali fél kettőkor kiengednek az egyedül várakozó feleségemhez,úgy sajnálom szegényt,kettőkor megkapom a papírokat Taxit hívunk!
-
Pár nap múlva ott folytatódott ahol abba maradt,főorvosasszonytól telefonon erősebb hányáscsillapító a"felhőbe".Már nem használt,hívjunk mentőt,hátha komolyabban vesznek,ők látták,hogy "nem vagyok jól".A kis doktornő,azt hitte nagyothalló vagyok,vísítva kérdezi miért a mentőhívás?!Mert nagyon rosszul érzem magam doktornő!!
Komolyabb vizsgálatok,mellkasi-hasi ultrahang,koponya CT.(strok)kizárása,fene tudja,hogy merülhetett fel.Taxival haza.Másnapra gyomortükrözés,ezt érteni vélem.A főorvos részvétteli,savlekötőt ír fel,kis rekeszizom bevérzés miatt.

Harmadik hete otthon, alig kelek fel,(már nem bánnám ha meghalnék)! Aceton az egész lakás,nehezen lemérem magam -12kg három hét alatt.Telefonon könyörgök a főorvosasszonynak,Holnap jöjjön aztán meglátjuk!Csak betegszállító jöhet szóba,üléses,így sem olcsó.Igyekeztem zötyögés mentesen jönni modja a söfőr,kap egy ötezrest,(legközelebb fekvőst igyekszem majd hálálkodik).

Sz.-en az onkologián,próbálnak a brannül tűnek eret találni,levannak tapadva a kiszáradástól,nehezen megy.Fekszem csöpög az infúzió.Öt percig bírom,hányni fogok kiabálok,kis nővér hozza a vesetálkákat oldalamra fordít,két tál teli epével.Főorvosasszony átjön a rendelőből,na még két adag lefolyik aztán mehet haza.Nem hiszek a fülemnek,szinte sírva kérlelem.A telefonba nem ezt tetszett mondani.Felcsattan,hívjanak két beteg szállítót vigyék a 308-asba!Hallom,hogy még a folyosón is mondja a magáét.A Húsvéti ünnepeket az onkologiai osztályon töltöttem.Lecsöpögött kb. harmicvalahány félliteres infúzió.
Itthon vagyok tíz nap után.Slusszpoénkét mint a"Meghökkentő mesékben",másnap reggeli után fél pohár víz után(feleségem a fejét fogja),egy kis epét hányok!!!
-