955kondoros blogja

955kondoros•  2024. április 17. 16:50

Földanya

Földanya igazi anya vagy,
Megadással tűröd a sorsod,
Rossz gyermekeid bántásait,
Elcsúfítását szépségednek,
Önzően beteggé tevésed,
Az egyre kártékonyabb embert,
Kinek otthont,menedéket adsz.

955kondoros•  2024. április 14. 01:59

Hálaima

Imára kulcsolt kézzel,
üldögélek a rönkön,
a fenséges erdőben.
Itt érzem csak igazán,
létezésed Istenem.
Az imák itt e helyen,
nem voltak hát hiába.
Megráztál igen erőst,
s megmutattad kegyelmed.
Meghajtott fejjel mondok
köszönetet Istenem.

Ámen

955kondoros•  2024. április 6. 23:19

Beköszönt!

Péntek van,jó lenne befejeznem az előteret.Ebédnél láttam,hogy hétfőre marad,sok volt a levédeni való.Egyre nehezebben ment hazafelé a kerékpározás.A Sportba azért bementem, pohár sör,felét ott akartam hagyni.Á a fenébe,becsület is van!
-
Érezni kezdem a volt kezelések alatti is egyre fokozódó hányingert,pár falat a vacsorából,s megérkezett a régi kínlódás.Szombat reggeltől aztán nem volt megállás,semmi nem marad meg bennem.Nem buszrosszulétecske,a rák nem az a kategória.A hétfői munka távolabbi időpontra tolódik.Komolyabbra fordultak a dolgok,(nem is értem mit vergődöm öt évvel a nyugdíj után!)
-
Egy éve amikor kezdődött a félelmetes kór arra gondoltam,ez lesz az úgynevezett;(Nem feladni,harcolni,stb.)Kaptam a sok biztatást,rokonotól,munkahelyemről,innen az oldalról is.Ennyivel tartozom a szeretetért.

A második héten már egy pohár víz sem maradt meg bennem.Fetrengtem a kiszáradás acatonos felhőben.Telefon Sz.-re kezelő főorvosasszony szerint nem utóhatás, S.-ni sürgősségire küld.Sürgősségi rémálom: du.16h-tól,18h behívnak betolnak a készenléti szobába,Infúzió.Hajnali fél kettőkor kiengednek az egyedül várakozó feleségemhez,úgy sajnálom szegényt,kettőkor megkapom a papírokat Taxit hívunk!
-
Pár nap múlva ott folytatódott ahol abba maradt,főorvosasszonytól telefonon erősebb hányáscsillapító a"felhőbe".Már nem használt,hívjunk mentőt,hátha komolyabban vesznek,ők látták,hogy "nem vagyok jól".A kis doktornő,azt hitte nagyothalló vagyok,vísítva kérdezi miért a mentőhívás?!Mert nagyon rosszul érzem magam doktornő!!
Komolyabb vizsgálatok,mellkasi-hasi ultrahang,koponya CT.(strok)kizárása,fene tudja,hogy merülhetett fel.Taxival haza.Másnapra gyomortükrözés,ezt érteni vélem.A főorvos részvétteli,savlekötőt ír fel,kis rekeszizom bevérzés miatt.

Harmadik hete otthon, alig kelek fel,(már nem bánnám ha meghalnék)! Aceton az egész lakás,nehezen lemérem magam -12kg három hét alatt.Telefonon könyörgök a főorvosasszonynak,Holnap jöjjön aztán meglátjuk!Csak betegszállító jöhet szóba,székes,így sem olcsó,Próbáltam zötyögés mentesen jönni modja söfőr,kap egy ötezrest,(legközelebb fekvőst igyekszem majd hálálkodik).

Sz.-en az onkologián,próbálnak a brannül tűnek eret találni,levannak tapadva a kiszáradástól,nehezen megy.Fekszem csöpög az infúzió.Öt percig bírom,hányni fogok kiabálok,kis nővér hozza a vesetálkákat oldalamra fordít,két tál teli epével.Főorvosasszony átjön a rendelőből,na még két adag lefolyik aztán mehet.Nem hiszek a fülemnek,szinta sírva kérlelem,a telefonba nem ezt tetszett mondani.Felcsattan,hívjanak két beteg szállítót vigyék a 308-asba!Hallom,hogy még a folyosón is mondja a magáét.A Húsvéti ünnepeket az onkologiai osztályon töltöttem.Lecsöpögött kb. harmicvalahány félliteres infúzió.
Itthon vagyok tíz nap után.Slusszpoénkét mint a"Meghökkentő mesékben",másnap reggeli után fél pohár víz után(feleségem a fejét fogja),egy kis epét hányok!!!
-

955kondoros•  2024. február 11. 16:42

Kegyelmezés

Szépség kedvesség,
Ordas világhoz kevés,
Nincs kegyelmezés!

955kondoros•  2024. január 28. 12:54

Szerelmesek

A fiú egy fejjel magasabb,
a leány szorosan szembeáll,
az arcát nézi a fiúnak.
A rajongásnak olyan fokán,
amit csak a kutyáknál láttam,
az imádott gazdát figyelve.
Hang nélkül állnak,a leánynak
a szeme sem rebben,bűvölten
néz fel a kedvese arcára.
Két fiatal szerelmes ember,
lenyűgöző pillanatának,
voltam szerencsés szemtanúja.