Atakam blogja

Atakam•  2010. augusztus 30. 00:51

Nem láttam

 Sajnos, be kell vallanom valamit. Igen erős fogyatékkal élek, amiért gyakran diszkriminálódom, amit egyébként tökéletesen meg tudok érteni. Hiányosságom a következő:

 Nem láttam a Csillagok háborúját.

 Sajnálom, tényleg..

 Mindig elszorul a torkom, amikor arra gondolok, hogyan nem láttam a Csillagok háborúját.

 Emlékszem, egyszer valaki, nagyon kíméletlen volt velem és megkérdezte: Hogy lehetett nem látni a Csillagok háborúját?

 Vezeklésül, most neki:

 Pontosan emlékszem a napra, úgy tizenakárhány évesen , már régóta nem akartam megnézni, viszont éreztem, hogy valami rendben van velem. Nem sokat kérleltem a barátomat, akinek nem volt meg a film, mire nem is adta kölcsön az összes részt.

 Eljött a délután, éppen rengeteg dolgom volt, délelőtt kiolvastam az Asimov összest és emlékezetből rajzolgattam a Galaktika illusztrációkat. Emlékszem már akkor sem működött a redőny, így nem engedtem le és akkor, ott történt meg, hogy nem néztem meg a Csillagok háborúját, körülbelül 14 óra 35 perckor.

 Azóta is arra a délutánra gondolok, valahányszor nem látom ezt a filmet.

 

Atakam•  2010. február 12. 10:20

Blogbejegyzés

 Szokásos pázsitápolási teendőimet végeztem a kertben, gyepet lazítottam gereblyével –tudják, hogy ne fülledjen be - amikor egy kicsit álmos, frusztrált, de mindenképpen hangosabb elégedetlenség szólt át a kerítés ritka rácsai közt:

 -Megőrűlt, mi a jó fenét csinál maga éjjeli fél háromkor, különben is – folytatta- nem látja, hogy esik a hó?! Miért nem nyírja egyből meg?! Gyere Irén, idióta! -  úgy tűnt, hogy valahol nagyon várják, mert elsietett.

  Hmm..  Nem is köszönt. Meg aztán miért nem öltöziik fel rendesen?

 -Bocsánat –bukott ki belőlem- bocsánat.

  Közben az járt a fejemben, hogy mi lesz a fűvel, aztán a hiányos szocializációm, hiszen nem emlékszem apám intelmei közt arra, amikor a gyepszellőztetésről beszélt, hogy nem ajánlott éjszaka végezni és hogy miért kizáró tényező a hóesés?  ..vagy lehet hogy a az éjszakának van köze a hóeséshez?  ..és ki ez a Irén, aki állítólag idióta?

  - Bocsánat – tettem helyére a gereblyét és néhány zsákot átmozgatva megtaláltam, kitoltam a fűnyírót.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qpfhcljJ9bQ&feature=channel

Atakam•  2010. február 2. 13:04

TÜ2

A GAZ66-TÜ2 Könnyűkategóriájú Gépjárműfecskendő (elmesélések alapján)

 

 Mindenképpen előrebocsájtanám, hogy szeretnék méltó tisztelettel megemlékezni a Gaz66-Tü2 könnyűkategóriájú gépjárműfecskendőről, mivel azonban írásom nem tényfeltáró, így a közölt információk nagy valószínűséggel, merőben eltérnek a valóságtól, sőt. (elmesélések alapján, főleg M.-nek J)

 A Gaz66 –Tü2 Könnyűkategóriájú Gépjárműfecskendő a kezdetekben, piros színben, katonai felderítőként szolgált, igaz elhagyták a Tü2 Könnyűkategóriájú Gépjárműfecskendő megnevezést, így mindenki csak Gaz66 ként ismerte, nem sokkal ezután pedig, az RU-konform jegyében valaki zöldre festette.

  A XX. század vége felé, az akkori politikai nyomásra megnövekedő vörös pigment kitermelés hatására, ismét eredeti, piros pompájában tündökölt. A felismerés, hogy hasonlóság fedezhető fel pompa és az olasz pompiere (tűzoltó) szó között, adta a kézenfekvő megoldást a további sorsára.

  Távolabbról személve, úgy 20 méter távolságból egy nagy piros teherautót láthatunk. Közelről szemügyre véve, úgy egy centiről, mondjuk az ajtaját, csak azt látjuk, hogy nagy piros; a kerekét nézve, nagy fekete; a fényszórójához nyomva az orrunk, pedig láthatjuk, hogy nagy fényes; ami viszont egészen elképesztő és a kor technológiáját messze megelőzte, ha a szélvédőre tapasztjuk az orrunk és ezt bentről kifele testtartással, akkor LÁTHATATLAN!

 A Gaz66-Tü2 Könnyűkategóriájú Gépjárműfecskendő esetében egy abszolút univerzális produktumról beszélünk, hiszen ahogyan az a nevében is összefoglalt, helyváltoztatásra, viszonylag gyors cikázásra is képes, tűzoltásra kifejezetten alkalmas, valamint a vihartól és túlzott napsugárzástól is védő (akut atomvillanás ellen azonban nagy bizonysággal hatástalan- a szerk.) gépről beszélünk. Óriási erénye volt a helyváltoztatási képessége, hiszen a telepített, helyváltoztatásra nem alkalmas Könnyűkategóriájú Gépfecskendő nagy fogyatékosságát - nevezetesen, hogy csak néha gyulladtak ki tüzek abban az irányban és olyan távolságra, amibe és amennyire azok állítva voltak- küszöbölte ki.

 Műszerezettségét illetően szegényesen felszerelt jármű legfőbb visszajelzője a vállunk mellett található ablak, ha melyen kitekintve, azt látjuk, hogy a táj lendületesen, hátrafelé halad, akkor biztosak lehetünk benne, hogy megtett kilométerenként, egy 2 Mrd éves, másfél hektár erdő kőolajszármazékát égetjük el.

 E heti feladványunk a következő: a Gaz66-Tü2 Könnyűkategóriájú Gépjárműfecskendő pilótaüléséből, fejünket kissé lehetetlenül félrebiccentve, szemünk sarkában feltűnhet egy négyzet alakú mérőműszer, ami 0,2 bar és 8 Ah közé van kalibrálva. kérjük aki tudja a helyes megfejtést, arra vonatkozóan, hogy mit mért e műszer,  az jelezze nekünk írásban, addig is szép napot, megyek füvet locsolni.

Atakam•  2010. január 29. 09:56

KHAPA

Amit a KHAPA (ejtsd: kapa) nevű, méltatlanul kis figyelmet kapó eszközről feltétlenül tudni kell

 

 E tárgy eredete arra az időszakra tehető, amikor nagyon sok hasonló konfiguráció került feltalálásra, nevezetesen a vas-kor végére, a fa-kor hajnalára, amikor is még volt vas, már volt fa és így a kettőt megfelelő helyen illesztve, számtalan elfeledett és néhány megmaradt alkotás nyert elfogadást, így többek közt a KAPHA (ejtsd: kapa) nevű, méltatlanul kis figyelmet kapó eszköz is .

 Hasonló felfedezés volt a máig hasonló történetet befutó ÁSHÓ (ejtsd: ásó), valamint a vaskapcsú fa erényöv, ami a szálkásodásra való hajlamossága miatt nem aratott osztatlan sikert.

 Korábbi alkalmazásáról kevés szó esik, de ásatásokból világosan kiderül, hogy a kezdetekben, egészen a XIV. századig a tehetősebb réteg asszonyai, nyakékként hordták, és valószínűleg a későbbi Selyemúttal (már Silk- Road ) a távoli keletre is eljutott, igaz akkor még kezdetlegesen lefordított használati útmutatóval, ezért történhetett, hogy míg egyes kantonokban hajtűként funkcionált, addig máshol rituális keretek közt a termés megáldására használták.

 Most jöjjön egy rövid mondat.

 Az ipari forradalmat, a pestisjárványt, és Hannibál átkelését követően a HKAPA (ejtsd: kapa) nevű, méltatlanul kis figyelmet kapó eszköz, lassan eljutott a megfizethető termékkategóriába, igaz mivel funkciója még nem volt, így az európai társadalom kénytelen volt elfogadni a már betelepedett kínai nemzetségű árusok földtermékenyítési procedúráját és annak a KAPAH (ejtsd: kapa) eszközhöz való viszonyát. (apropó, az a Hannibál sztori az nem úgy volt, zsiráfok voltak - a szerk.)

  A piramisok feltárásánál derült fény arra, hogy az ókori egyiptomiak is használtak hasonló eszközt, de annak más volt a neve, más volt a kinézete és másra használták.

 Ismertetőmet, egy másik alkalommal folytatom, most megyek füvet nyírni, szép napot.

Atakam•  2010. január 28. 11:35

Hasznos tudnivalók

Evidenciák a T-63 (nemharckocsi) 54 mintájú honvédelemben rendszeresített híradástechnikai eszközről.

 

 Azok számára, akik nemi, vagy egyéb megkülönböztetés miatt kényszerültek az ebbéli ismereteik hiányára, mindenképpen nélkülözhetetlen tudásanyagot tartalmaz és előreláthatóan segít elkerülni azon kínos félórákat, amikor a társaságukban kizárólag a T-63 (nemharckocsi) 54 mintájú honvédelemben rendszeresített híradástechnikai eszközről esik szó.

 Öt méter távolságból, laikusoknak, egy kétarasznyi szer három és fél arasznyi, benzinpakurazöld, valószerűtlen tárgy, de fél méterről, hozzáértőknek is az.   - pontos méretekkel nem traktálnám a gyakorlati tudásra váró olvasót, azok számára, akik mélyebben érdeklődnek a T-54 (nemharckocsi)63 mintájú honvédelemben rendszeresített híradástechnikai eszköz után, a szoviet kisokos, a: Beszéljünk szabadon a T-kről’  című kötetében pontosan megtalálja annak méreteit, ott ugyanis leírják, hogy 43,5cm szer 68 cm. – a szerk.

 Jobb felső sarkában található a háromállású üzembe helyező kapcsoló, fent működik, középen nem, alul pedig néha.

 Mellette kis piros lámpa pislog, ennek eredeti szerepének nyilvánosságra hozatala még nem történt meg, egyes nem hivatalos források szerint, nincs funkciója. Alatta egyébként hasonlóan titkosított nyomógomb.

 Szemünket tovább legeltetve, három tekerőre lehetünk figyelmesek, ezek balról jobbra:

-az első a harcesemény hangi utánzására szolgál, eltekerve jajgató muzsikok, és hóba ragadt vízhordó kocsik hangját hallhatjuk.

-a második szabályozza, hogy mennyire rázzon a T- 53 (nemharckocsi) 64 mintájú honvédelemben rendszeresített híradástechnikai eszköz, bádog burkolata.

-a harmadik, - az eredeti leírások alapján-  Nowoszibirszk peremvárosainak ünnepi diszkvilágítását szabályozza, de mára, hozzáértő körökben tényként kezeljük, hogy fejlesztése igen elhamarkodott, összecsapott és felületes módon történt.

 Alattuk található a kábelcsatlakozó aljzat a MIR űrállomáshoz, felette figyelmeztető tábla: HAJSZÁRÍTÓ MÜKÖDTETÉSE TILOS!

 További ismertetőmet a T-56 (nemharckocsi) 34 mintájú honvédelemben rendszeresített híradástechnikai eszközt illetően, egy másik alkalommal folytatom, most megyek havat lapátolni, szép napot.