Fagyi

Callypso•  2018. szeptember 26. 07:33


Göndör kisleány

Orcáján a szünidő

Mézédes maszat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Callypso2018. szeptember 27. 07:59

@okeanus: Általában hasonlóan írok a megjegyzésedhez, de néha kell egy kis másfajta gondolatiság is... A haiku fogalma is átíródott egy kicsit napjainkra, és ki is bomlott a sok ágazata, már nem olyan kötött (a szótagszámot leszámítva) szerintem... Ha gondolod, látogasd meg a haikuimat a 3sor.hu-n vagy olvass vissza itt. Mindenesetre köszönöm, hogy meglátogattál! Legyen szép, ihletben gazdag napod! (:

okeanus2018. szeptember 27. 07:47

A haiku 17 morából, (magyarban szótagból) épül fel. A hagyományos régi japán haiku egy sorban íródik, viszont a modern haiku (現代俳句; gendai haiku) három sorból áll. A sorok és moraszámok felépítése: első sor 5, második 7, és a harmadik szintén 5 morából áll. Az első és az ötödik szótag a hangsúlyos (fordításnál figyelni kell rá, hogy ne legyen névelő a sor elején, mivel az a magyarban hangsúlytalan).
Szerepelnie kell benne kigónak, azaz évszakszónak.
A haiku csattanóval záródik.

Callypso2018. szeptember 27. 07:21

@Rozella: Ha az első mosoly volt is ugyan, remélem, nem az utolsó és jutott a jókedvből a tegnapi napra is! Ma is legyen gyönyörű, napsütésben fénylő, ihletben gazdag napod, drága Rózám! Szívből ölellek! (:

Rozella2018. szeptember 26. 11:18

:) az első mosoly ma... köszönöm! Szép, derűs őszi napot kívánok!