Newman gondolatai

newman•  2015. március 27. 20:22

Hölgy, válassz! (alternatíva szőkékre)

Buta szőke lengeti csípőjét,
kelleme sem leplezi gőgjét.
Lenézően vet pillantást rám,
látom közömbösségét az arcán
Némelyik festékes fruska
talán nem is olyan rusnya.
Lelküket a pénz elmosta,
szívük belül csupa rozsda.

Ha elvakítana a szerelem,
s felülkerekedne az eszemen,
a pénzt vagy engem választana
vagy inkább másért elhajtana?

newman•  2015. március 26. 23:20

Álommázas hölgy

A minap összeszedtem minden bátorságom és nagy nehezen, de kinyögtem az általam kedvelt hölgynek, hogy többet szeretnék vele beszélgetni és meg szeretném ismerni jobban. A válasz mi volt: Jaj, bocsi, de nem szeretnék veled találkozni, mert sokat kell tanulnom....
Persze... - gondoltam magamban. Ezért vetettem fel, hogy később találkozzunk, de arra meg azt válaszolta, hogy ő nem szeretne megismerkedni velem.
Hát, rendben van hölgyem. - gondoltam miután kilépett az ajtón. Először nagyon rosszul esett az ilyen fajta visszautasítás, aztán az jutott eszembe, hogy más lányok is vannak a világon rajta kívül. Egyébként a hölgy vörös hajával és aranyos arcával igazán szép teremtés.
Úton hazafelé azért eszembe jutott korábban írt rövid gondolatom, melyet még akkor költöttem, amikor nem volt annyi tapasztalatom, de kezdtem átérezni olykor a helyzetet.

"Álommázas hölgy
szívembe vígan gyötör
s lám félresöpör."

Ez késztetett egy újabb rövid gondolat megírására:

Fiatal test, naiv lélek
érzelmemmel úgy élek,
mint a mesebeli herceg:
álmodozással telő percek

Szemeimben ragyogónak tűnik
ahogy kibontja vörös haját,
ha mosolyával hoz meglepetést
s szemünk egymásra talál.

E magasságba én emeltem,
-újabb álommázas hölgy-
kit képzetem teremtett
-újabb lelki hullámvölgy-

A tanulság számomra mindebből az, hogy nem tanácsos az elején álmokba ringatni magunkat és abban a hitben élni, hogy legalább egy esélyt adna arra az illető hölgy, hogy megismerjük gondolatait, közösen éljük meg a pillanatok varázsát és megosszuk egymás gondolatait. Az élet természetesen megy tovább. Az evolúció is sok oldalágat kifejlesztett, mire létrejöttek az igazán fejlett élőlények és mi ÉRZŐ emberek. Az "érző" szót csak azért emeltem ki, mert nem esett jól az, hogy még egy esélyt sem adott arra, hogy megismerjem őt.