Tényleg?

merleg66•  2016. május 26. 10:03



Tényleg? Csak a mátrix segít nekünk,
Hogy leéljük oly sokszor silány életünk?
Agyunk által épített világ a lételemünk?
Mindez illúzió? Melyben csak szenvedünk?
Itt minden valóság, csupán csak képzelet,
Idegpályáinkon villódzó elektromos jelek?
Az élet, miben hiszünk, csupán egy drótköteg,
Mit tarkódhoz kapcsol a végtelen hited?
De ki mozgat szálakat és ki konfigurál?
Klaviatúránkon, vajon ki játszik tovább?
Hardver az agy és szoftver a képzelet,
A hited sem más, csak impulzus jelek,
Mely vibrálva közvetít sok információt,
És talán meg sem érted a reformációt!
S ha néha elborít egy-egy érzelem láva,
Csak áll a járdán, lábaidat váltva,
Gondolkozol! Vagy csak úgy hiszed,
Ha nincs fogódzód, a hazugság betemet!

De a kérdéseidre a válasz, csak odaát
Akkor talán megérted mindazt a logikát,
Mely felépíti ezt a számodra szűk világot,
Ha kihúzzák a csatlakozót, lehet, nem sajnálod!

Rozella: Elrendelt világegyetem? című  remek versét olvasva fogalmazódtak meg bennem ezek a gondolatok. Köszönet Rozellának!

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

merleg662016. május 26. 21:26

@Rozella: Szerintem meg foglalkoznunk kell vele! Miért? Mert a dogmák szép lassan, mint a középkorban teret nyernek és akkor.... Jobb bele nem gondolni! De Hawking mellett még igen sok ember - inkább tudós- van aki feszegeti a határokat! Szép lassan beigazolódik, hogy semmi nem igaz abból, amit eddig hittünk! Ha láttad a Mátrix című film I-III részét.... hát elgondolkodtató! Most újabb fejezet a párhuzamos világok taglalása. A tér idő görbülettel, ez még magyarázható is! Most olvasom a Júdás elveszett evangéliumát! Mit mondjak! Igen érdekes olvasmány! Egészen más a megvilágítás! Egyetértek veled abban, hogy a termeszek csodálatos rovarok! De az ember, szerintem nem a legfejlettebb lény, bár magasabbrendűségét állandóan hangoztatja! A határok pedig egyszer ledőlnek. És akkor.... feje tetejére áll a világ! Hány és hány kis ember fog megrogyni a kapott információk súlya alatt? Megfejthetetlen! Köszönöm, hogy itt voltál és olvastál. Köszönöm, hogy megosztottad velem a gondolataid!

merleg662016. május 26. 21:16

@Törölt tag: Köszönöm, hogy itt voltál! Tudod, már 40 éve foglalkozom ezekkel a kérdésekkel. Mindennel, ami az élettel, a kialakulásával, a származási helyével foglalkozik! A teremtés történet, számomra egy nagyon szép mese! Hiszen az ember nem erről a sárgolyóról származik! Itt csak "honfoglaló génmanipuláció"! Számtalan elmélet létezik! Igazolásuk szinte lehetetlen, hiszen annyi érdeket sért, különösen az egyházakét! Én nem beszélek Istenről, csak a Legfőbb Értelemről! Hiszen valami biztos, hogy koordinálja ezt a katyvaszt! Hogy anyagi valóságban létezik-e? Szerintem sem! Megfoghatatlan és értelmezhetetlen, hiszen annyi adat hiányzik, vagy hazudnak el! Köszönöm, hogy olvastál!

Rozella2016. május 26. 13:27

Tudod, én sokszor arra jutok, hogy talán nem is kéne nekünk ilyen kérdésekkel foglalkozni.., hiszen pl. a termeszek is csak a várat látják amiben élnek, ám azt csodálatosan, tökéletesen és utánozhatatlanul építik meg, van saját univerzumuk.., és ez több mintha millió volna, ami viszont nem az övék. És mégis kirepülnek ők is, de vissza is találnak.. Mi pedig... na ezért muszáj mégis gondolkodni ilyeneken és nem elég a napi robot, a silány közélet vagy kinek-mi éppen.. A gondolatot te is továbbfűzted és ezt köszönöm! Nem azért idéztem fel Hawking felfogását, mert egyetértek vele,/pláne, hogy nem is értem!! :), / hanem mert ő Más, valóban más, mint te meg én, de nem kinyilatkoztat ő sem, csak van egy érdekes teóriája, /amit egyébként nagyon sok kutató, fizikus és tudós hasonlóképpen lát / Jó példa arra, hogy az emberi elme még merész, nem ismer határokat. Egyenlőre.. :)

Törölt tag2016. május 26. 11:07

Törölt hozzászólás.