Pokolgép

Rozella•  2016. október 12. 10:35

Pokolgép

 

időzített pokolgép a versem

az óraszerkezet

valahol itt ketyeg bennem

mégsem imádkozom

pedig illene vagy kéne

valaki aki tudja

mikor robban fel

bent az a bomba

amit még megírtam volna

mert mindaddig

csak írom és mondom

a magam igazát

ó istenem tudom

hallasz annyi önző imát

ne adj rossz szavakat a számba

én ki nem mondhatom

kinek áll hatalmába

hogy az utolsó pillanatban

hatástalanítson

megállítson egy percet

élet vagy halálra

ítéljen egy verset

ami talán megmenthet

szembenézésektől a tegnapokban

vagy éppen ettől ma fölrobban

mint egy gyilkoló pokolgép

s ezer szilánkra szór szét

tíz… kilenc… nyolc… hét…

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

merleg662016. október 12. 23:39

@Rozella: Nekem ez jött le! Úgy éreztem, hogy még mindig bántanak a korábbi dolgok! Tévedtem! Valóban! Mindenkiben ott kellene , hogy legyen az a bizonyos mérce! Benned meg van.... másokban nincs! Mindannyian írunk, akik itt vagyunk! Jól-e vagy rosszul.... mindenki eldönti, vérmérséklete szerint! De mindenki volt egyszer (lehet, hogy ma is az) kezdő! A kritika, ha építő, megszívlelendő, ha degradáló..... az már elég szegényes képet fest arról aki írta! Tetszett a versed!

Rozella2016. október 12. 22:42

@petruchio: Látod, hogy nem szidom, nem imádkozom, csak kérem..., de én hiszem, hogy a/z (anya)nyelv, ami által a kutúrát és minden más ismeretet birtokol az ember, igenis Isten adománya, csak az ember hiszi önzőn, hogy ő termtette ezt is... mint mindent!

Rozella2016. október 12. 22:32

@merleg66: Látom, itt én voltam félreérthető. Köszönöm a biztatást is, de akiket említesz, hidd el, nem zavarnak már egyáltalán. A versem NEM ezzel kapcsolatos, (gondolom, hogy az elmúlt hetek bizonyos történései miatt ugyan ez is belelátható), de itt most nem erről van szó. Ez egyfajta saját belső kényszer, amikor pl. nagyon szeretne írni valamiről az ember, de nem megy! Pl. azért,mert annyira személyes, hogy az már nem publikus, vagy azért, mert nem tudom, nem vagyok képes azt és úgy visszaadni, amit szeretnék... Elsősorban magamnak kell, hogy megfeleljen amit és ahogyan írok. Érdekelnek a vélemények persze, nagyon is fontosak, de a mérce mégis belül van!
Én viszonylag sokat írok, mert azt gondolom, hogy egy amatőr írói BLOG egyáltalán nem csak a versek terepe, lehet írni bármit, (viszont nem lehet terepe a silányságnak, a hazugságoknak, a folytonos önsajnálatnak, de az állandó öndicséretnek vagy mások szidalmazásának, ledegradálásának sem.) Persze mindenkinek máshol van az a határ, amit már nem lép át, - szóval nekem olyankor inkább jöhet a pokolgép és levegőbe röptetheti az összes versnek látszó, vagy készülő tárgyat vagy akármit... :) Látod, mégiscsak kimondtam, kinek áll hatalmában..:)

petruchio2016. október 12. 21:35

nem Isten adja a szó.....a szó versedben önmagad vagy

Rozella2016. október 12. 21:34

@Zsuzsa0302: kedves vagy, köszönöm! :)

merleg662016. október 12. 21:33

@Rozella: Ne törődj a trollokkal! Ők azért teszik azt amit tesznek, mert ez okoz nekik örömöt! Különösen akkor, ha érzik látják vagy olvassák, hogy belegázoltak a lelkedbe! Ők az igazi terroristák, a kalaposok! Írj csak szép és remek verseket Rozella! Ez a versed is tetszett, még ha robban is. :))

Zsuzsa03022016. október 12. 19:57

Akkor írj!!!! Szépek, szépségersek a verseid, jók a gondolataid !!!

Rozella2016. október 12. 11:12

@skary: valószínű... és igazad lehet, demár fel sem veszem... (egyszer volt budán...) Ez egész más "kalapos" történet lett volna, ha hagyom. :)

skary2016. október 12. 10:59

@Rozella: áá nemigen kell felvenni a harcot...sokk a hülye és asszem lehet több néven is ugyanaz :) betegség ez :) kezeltetni kéne...de nem akarja :)

Rozella2016. október 12. 10:55

@skary: Valaki nemrég azt kérdezte tőlem egy sms-ben: "még mindig ... (és itt állt egy jelző) kalapnak érzed magad?" Válaszul írtam egy verset. Nem küldtem el, nem tettem közzé... hatástalanítottam. Szóval nem én voltam aza kalapos sem :)

Rozella2016. október 12. 10:48

@kevelin: elég nehéz volna... ezért csakis önként!! :)

skary2016. október 12. 10:44

szóvaa tévótá az a kalapos? :)

kevelin2016. október 12. 10:41

Ne hagyd magad hatástalanitani,Irj!