28. rész Elállíthatatlan eső

Axhyon•  2015. március 2. 18:36

Az eső elállíthatatlanul szakadt. Egy ideig még kint voltam és hagytam, hogy a kőszárnyakat lemossa a frissítő víz. Még az eső ellenére is lehetett látni mennyire fényesen ragyognak a Citrin kristályok. De mikor már úgy éreztem kezdek fázni visszaindultam a város központjába. A Piac téren Mindeni összeszedte már a portékáit. Csak egy két árus volt kint és fedett bódéjaikban árusítottak tovább. Beléptem a fogadóba ahol Boysi és Zhuang tartózkodott. Boysi egyből felállt és átölelt.

 - Mi a baj Boysi? – Kérdeztem az könnyes szemekkel nézett rám.

 - Eldon akarja szabotálni a kristályt! – Suttogta. szegénykémnek teljesen elment a hangja annyit sírt.

 - Hogy micsoda? – Kérdeztem meglepődve Zhuang Boysi mellé állt és átölelte.

 - Ahogy hallottad. Eldon mivel kinézetre teljesen olyan, mint egy Tauren így könnyedén beolvadhat a hordások közé. Nem fogják észrevenni a különbséget. – Zhuang igyekezett nyugtatni Boysit.

 - És nem tettetek ellene semmit? Varian Király mit mondott? – Meglepődtem Eldon döntése igencsak fejbevágott.

 - Beleegyezett. Eldon szeretne, teljesen közénk tartozni emiatt úgy érzi hogy bizonyítania kell. – Barátnőm hangja elhalkult, ha lehet még jobban.

 - Amúgy meg Bat keres téged égre, földre. – Zhuang próbálta terelni a szót hátha könnyebben lenyugszik Boysi is.

 - Igen? Hol van? – Kérdeztem, de mire kimondtam Belépett a fogadóba az említett. Hajából folyt a víz. teljesen elázott. Ruhái is átáztak. Szeme viszont örült, hogy végre megtalált.

 - itt vagyok drága! – Mondta – Épp téged kerestelek! – Hangjában nem érződött a szemrehányás egy szikrája sem.

 - Teljesen eláztál! - Mondtam és gyorsan kértem a fogadóstól egy száraz törölközőt. – Közben Bat levette magáról a nehéz páncéljait és a fegyvereit. Igyekezett olyan helyre tenni ahol hamar megszáradhat. Odakint még mindig szakadt az eső. Boysi ahogy figyelt minket lassan megnyugodott. A gondolat hogy közös védencünk ilyen döntést hozott kikészítette. Odaadtam Batnak a törölközőt. Ahogy elnéztem Zhuangot Nagyon szeretheti Boysit. Ahogy átöleli védelmezőn. Még ha pap is látszódott, hogy erős. Boysi nyugodt szívvel bújhatott hozzá. Bat szárítkozás közben mesélte mi a terv. És hogy Drankton és Rowar nem fognak kapni büntetést. Varian király elnéző volt velük szemben.

 - Akkor amint eláll az eső szólni kéne nekik, hogy tudjanak róla. Biztosan nagyon idegesek emiatt. – Szóltam és lesütöttem a szemem. – Kár hogy nem tudtam őket megvédeni.

 - Hayla – szólalt meg Boysi. – Ne törődj butaságokkal! Phan mostanában tudod milyen pökhendi! Mióta átvette a klán vezetését megváltozott.

 - Igen tudom! Csak kár hogy nem a legjobb irányba. Mert elfelejti, hogy kik a barátai. – Boysi Bólintott. Bat kiengedte a hosszú hajfonatát, hogy azt is megszáríthassa. Színe így vizesen a Krizoberill nevű kőre emlékeztetett. Segítettem neki kibontani vizesen nehezebben ment.

 - Hayla Phanra rá kell hagyni! Úgy viselkedik, mint egy ökör! – Bat szeretettel nézett rám, amitől zavarba jöttem.

 - Ökör vagy nem ökör, Drága azzal nem vívja ki a tiszteletem, ha egyszerűen végig se hallgatja, hogy mit szeretnék mondani. – Boysi Bólintott. Majd kissé kibontakozott Zhuang öleléséből.

 - Látom ti is egymásra találtatok Hayla. – Mondta incselkedve Boysi. Zhuang nevetett és megint zavarba jöttem, de folytattam Bat hajának kibontását már egész szépen elterült a hátán. Bat csak egyszerűen mosolygott. Nem volt sok hozzáfűznivalója, viszont hátranyúlt és megfogta a kezem. Éreztetvén hogy hozzá tartozok. Mosolyogtam. Annyi minden történt az utóbbi napokban hogy hihetetlen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Axhyon2015. március 3. 15:48

Lenne egy kérdésem @skary Tényleg nagyon Drámai és túlzottan romantikus történet ahogy egy ismerősöm mondta vagy jó ez így?
Véleményt szeretnék kérni.

skary2015. március 3. 04:14

ohh :)