Január 11.

denton•  2017. január 11. 20:22

2017. január 11., szerda

- Ágota,  Subler és Empiriokriticizmus napja van


Hírességek, akik ezzel a névvel büszkélkedtek:

Maius Iunius Iulius Empiriocrititizmus , az ókori Róma méltán leghíresebb meztelennős kártyanaptár-készítője, Augustus császár házi csalamádékutyulója, amatőr Vesta-szűz.  A kis Empi gyermekkora meglehetősen zavaros, annyit tudunk róla, hogy a Cézár ellen sikertelen merényletek sorában nevéhez fűződik a hatvannegyedik. Egy vaddisznóval akarta leszúrni a Rubiconon átkelő államférfit, de a meglepett állatot akció közben fejbe találta egy kocka. Később ezen merénylet mintájára ölték meg Zrínyit, bár kissé módosítottak az eredeti terven. Septemberus és Oktoberus császárok talpnyalójaként  harci pingvineket tenyésztett a cirkuszi játékokra, majd áttért a koalákra. i.e. 50-ben Marcang nevű vérvadja kiírtott egy komplett gladiátoriskolát, ezért a mestert a rettegett pretoriánus kolibrik elé vetették Sököevusban.

 

-  Ma van a Nyegle köldökpiszok pöccintések világnapja

 

-  270 évvel ezelőtt a rámátlan csizmadiaként ismert Karmazsin-fivérek először készítettek működő léghajót hascsikarásos medvegyomorból és rozzant fatalyigából a hargitai lófő, Nyihaha Áron támogatásával. A nemesszittya találmány olyan elképesztő bűzt árasztott, hogy több falu teljes oláh lakossága Bukarestig menekült, megnövelve ezzel a tanya populációját 14 főről 14 ezerre. A bűz emlékét a főváros a mai napig ápolgatja.

- 713 éve lovagolt egy platánfának Károly Róbert, mert kikerült egy vakondokot, amit kanonoknak fordított le zsebszótárából mint egyes szám=többes szám kivételt. Azóta ferde a kereszt a koronán.

- 8 éve állította fel a leghosszabb villamoson utazás világrekordját özv. Pitypalatty Gerzsonné  nyugalmazott fuvolatanárnő Budapesten. Nevezett 27x járta meg hat óra leforgása alatt a Blaha Lujza tér- Zugliget útvonalat, miután beszorult a csuklója a kapaszkodó és a plafon közé.

 

A nap idézete: „Hová merűlt el szép szemed világa?” Vörösmarty egyik nem túl jól sikerült poénja Kölcseyhez, 1823-ban a Pilvaxban négy unikum után.

 

Nemzetközi hírek:

-          Vlagyimir Putyin személyesen tiltotta meg, hogy a Feminista Világszervezet a Vörös téren rendezze meg a Mensi alatt is szinkronússz! szlogenű világbajnokságot. Majd ha piros hó esik vörös októberben – nyilatkozta kedvesen a Kreml szóvivője indoklásul a döntés miatt.

 

Napi hírek Magyarországról:

-          Több jobboldali sajtóorgánum is cáfolta, hogy Mészáros Lőrinc ajánlatott tett volna Mexikóra a magyar aranytartalékból. A „Megveszem ezt a nőt” c. telenovella így továbbra sem a felcsúti stadion és a helyi gázszolgáltató székhelye között fog játszódni.

 

POET-hírek:

-          Nyomatékosan felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy a „Fabula” kategóriában nem kifejezetten olyan verseket várunk, amelyek aszexuális feleségek mindennapjairól szólnak.

-          Idén első ízben Poet-farsangra kerül sor Mohácson! Tájékoztatjuk nyájas ősfórumozó szerzőtársainkat, hogy merőben fölösleges a jelenleg alapból hordott gyapjú és szarv takarásaként maszkot és jelmezt is viselni.

-          A Szépírók Társasága és a Magyar Írószövetség titkos felmérést végzett az oldalunkra eddig felkerült művek tekintetében. A „Fiatal reménységek - József Attila-díj” aspiránsait kutatták, mint az utóbb kiderült. Noha nem neveztek meg senkit a szerkesztőség sokadik unszolására sem, azt leszögezték, hogy sokkal sűrűbb járatokat indítványoznak a MÁV részére Balatonszárszó irányában és vissza.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

denton2017. január 12. 20:14

@Bugatti350: Ááá... nem ez a lényeg:) Köszi szépen a figyelmed:)

Mikijozsa2017. január 12. 19:35

Aki alattomosan bántani akar hsz - em véget, sz húzza le magát, egyébként én csaki dentohoz szóltam, senkimáshoz, de látom célozgat valami lesipuska forgatója, eh denton köszi nekedx a társalgat, más meg ne üsse bele az orrát :), ja

Bugatti3502017. január 12. 18:47

...:)) lassan a hozzászólásokban is el lehet jutni Zugligetig, a DNS től ! .:))

denton2017. január 12. 18:40

@BakosErika: Nagyon szívesen, bármikor :)

@Mikijozsa: Le kell húzni, továbblépni.:)

BakosErika2017. január 12. 18:27

Köszönöm a mosolyt, Laci. :)
( Elképzeltem az ezer részes sorozatot ott... és persze nekem is a fabula. :)

Mikijozsa2017. január 12. 18:06

@denton: akkor mindegy hogyy szar valami, hisz ugyis csa humor, ja értelek :)

Törölt tag2017. január 12. 16:50

Törölt hozzászólás.

denton2017. január 12. 16:23

@Elisa...: Éééés megtalálta a rímet Empire :D
Hf: dezoxiribonukleinsavmaradvány :D

Szip, szip :)

@Mikijozsa: Igaza van, csak... hát a fene tudja, valahogy mégis borzongok attól, hogy bármi is tabu legyen a humoron belül. Na majd lehet átírom kicsit:)

@Liwet: Nohát jóóóóó napot neked mindennap:)

@szederfalu: Busóék meg a szekundát :)

Kössssssszzzi mindenkinek:)

szederfalu2017. január 12. 14:16

liwet kiemelte amit én is akartam :) a fabula azéé viszi a prímet :P

Liwet2017. január 12. 14:01

Ez a nemesszittya(szóújítás) találmány, meg a korona ferde keresztje...!:)
A Poet hírekben a Fabula kategória mindent visz!:)))
Ma is jó lett a napom, hogy elolvastam:)

Mikijozsa2017. január 12. 12:28

Szerintem a madéfalvi vérengzést nem lehet így elbagatellizálni, ám a többi egyéb jól hangzóan kitünően vicces, látom, megy ez neked, :)

Törölt tag2017. január 11. 22:09

Törölt hozzászólás.