Poet.hu blog

Poet•  2020. június 12. 17:20

Változás a címkék használatában

Jelenleg több mint 18 000 különböző címke van a Poeten, ezek közül azonban 11 000 olyan, ami kizárólag egyetlen versnél szerepel. Ez utóbbiak egy része teljesen megfelelő, csak épp kevésbé népszerű címke, más részük viszont egyszerű elgépelés, vagy más okból nem felel meg a címke hozzáadási útmutatónknak.


Annak érdekében, hogy az oldal ne legyen tele hibás címkékkel, mostantól ha egy olyan címkét adsz hozzá egy vershez, ami még egyetlen más műnél sem szerepel, akkor az új címke csak moderátori ellenőrzés után fog bekerülni a rendszerbe.


A régebbi címkék átnézése, javítása folyamatban van, nagy számuk miatt azonban a teljes átnézés hosszabb időt igényel.

Poet•  2020. június 12. 13:27

Piszkozat mentési lehetőség a blogban

Perzsi. ötlete alapján mostantól lehetőség van a bejegyzéseidet piszkozatként elmenteni a blogban. A piszkozatokhoz csak te férsz hozzá, mások, például a blog esetleges társszerkesztői nem.

Kérlek, ha valami nem működne rendesen akár a piszkozatok írásával, akár a bejegyzések írásával, jelezzétek!

Poet•  2020. június 11. 09:58

Címke fejlesztések

Több fejlesztés is készült a címkékkel kapcsolatban:

  • Mostantól a kis- és nagybetűk megfelelően jelennek meg a már ellenőrzött címkék esetében. Pl. Ady Endre
  • Az egyes címkék oldalán kapcsolódó címkéket is ajánl a rendszer. Pl. névnapi köszöntő, Magyarország
  • A címkékhez leírások is tartozhatnak. Pl. apeva

A fejlesztések mellett folyamatban van a címkék átnézése. Sok elírt címkét javítottam (az elírt változatok hozzáadásakor automatikusan a helyes fog mostantól megjelenni), valamint néhány, a szabályoknak nem megfelelő címke tiltásra került.

Poet•  2020. április 1. 11:00

Automatikus javítót élesítettünk április elsejére

Idén április elsején egy "helyesírás javító programot" engedtünk a hozzászólásokra: minden hozzászóló egy hibaüzenetet látott, mely szerint a szavait javítottuk, és csakugyan: az eredeti hozzászólása helyett egy javított, ámde tartalmában is különböző hozzászólás jelent meg. Mindenki csak a saját hozzászólásait látta átírva, azok másoknak az eredeti, általa elküldött formában jelentek meg. A frissítéssel együtt "elromlott" a hozzászólás törlés funkció is.


Az eredeti változatban a kedves, dicsérő szavakat negatívakra cseréltük, és ez többeknek egy kicsit sok volt, amiért ezúton is elnézésüket kérjük. Később a hozzászólások inkább túlzó, furcsa szövegekké alakultak át: a "gratulálok" helyett például "szeretném kifejezni a legnagyobb gratulációmat, ami magasabb mint egy jó üveg bor, és mélyebb az igaz szerelemnél"-re, a "szívvel" szó "hatalmas nagy, mindenen átívelő, és csak a te fantasztikus személyednek járó csodálatos vörösben szikrázó, érzelmes szívvel"-re, a "remek" "nagyszerű, imádnivaló, csodálatos, örökké tartó tiszteletet érdemlő (és egy kicsit eperre emlékeztető)"-re, a "gyönyörű" pedig "minden eddiginél gyönyörűbb, szikrázóbb és sajtra hasonlító stílusú"-ra lett cserélve.


A reakciók itt olvashatóak.

Poet•  2020. április 1. 08:49

Hozzászólások helyesírásának automatikus javítása

A verseknél már eddig is használtuk, de a mai napon élesítettük a helyesírás javító programunkat a vers hozzászólásokra is. Amennyiben a hozzászólásod javítva lett, a rendszer pirossal jelzi számodra. A javítás automatikus, további teendőd ilyen esetben sincs vele. Reméljük, az új feljesztésünk hozzájárul majd az oldal színvonalának emeléséhez, és számotokra is megelégedéssel szolgál majd!