Poet.hu blog

Poet•  2020. június 26. 16:52

GyIK fejlesztések

Seelensplitter javaslata alapján több helyen találkozhattok mostantól a Gyakran Ismételt Kérdések egy-egy pontjára mutató linkekkel. Ha például beküldesz egy verset, vagy az felkerül az oldalra, egyúttal megjelenítünk számodra néhány GyIK kérdésre mutató linket is, amik kapcsolódhatnak ahhoz, amit éppen csináltál, de a Beállításoknál is találkozhatsz linkekkel, amik alapján egyértelműbb, hogy egy-egy funkció mire jó.


Ezzel egyidejűleg könnyebben használható lett a GyIK-unk, az egyes menüpontokról például nem csak írunk benne, hanem közvetlenül be is linkeljük, hogy könnyebben megtalálhassátok.

Poet•  2020. június 18. 16:52

Kép készült a versedről

Kép készült a versedről!

Mostantól ha valaki a Facebookon megoszt tőlünk egy verset, akkor a mű rövid kivonata (vagy rövidebb versek esetén a teljes alkotás) képként is megjelenik a Facebookon. Így nem csak jobban néz ki, de mások szeme is jobban megakadhat a műveden, és remléhetőleg többen fognak átjönni, hogy elolvassák az egészet.

Érdekel, hogy milyen kép készült a versedről? Oszd meg az egyiket a Facebookon! :)

(A képet megnézeted úgy is, hogy megnyitod egy versedet, és a böngésző címsorába az oldal címe után odaírod, hogy /megosztas.png )

Poet•  2020. június 18. 09:42

Rövid versek listázása

Tapasztalataink szerint azok a látogatóink, akik nem regisztrált tagjai az oldalnak, gyakran keresnek kifejezetten rövid verseket, amiket például könnyen megtanulhatnak például szavalóversenyre vagy elmondhatnak kedvesüknek, esetleg ráírhatnak egy karácsonyi lapra. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a dolgokat, mostantól lehetőségük van minden kategóriában kizárólag a rövid verseket listázni. Ehhez a jobb oldali (vagy mobilon a menüben lévő) kategóriaszűrők közül a "Rövid" szűrőt kell választaniuk. A rövid szerelmes versek például itt találhatóak.

Poet•  2020. június 17. 11:58

Ajánlott címkék

A címkék fejlesztésének (lásd itt és itt) folytatásaként mostantól címke hozzáadásakor miután elkezdesz gépelni egy címkét, a rendszer automatikusan felajánlja neked az általad beírt betűket tartalmazó címkéket a már létezőek közül. Így egyrészt nem kell végiggépelned a teljes címke nevet, elég kiválasztani a listából, és rákattintani, másrészt láthatod, hogy milyen létező címkéink vannak, így kisebb eséllyel fogsz egy már létező helyett egy nagyon hasonló másikat (például ugyanazt többesszámban) használni.


Ha még nem tetted meg, érdemes átnézni a régebbi verseidet, és releváns címkéket adni hozzá, mivel így jóval több olvasója lehet a művednek. Kérlek, ügyelj arra, hogy a vershez közvetlenül nem kapcsolódó címkéket ne használj (ezzel amúgy sem tudnál több olvasót szerezni, hiszen ha a rövid kivonat alapján a versed nem illik a címkéhez, akkor senki se fog onnan átkattintani rá).

Poet•  2020. június 13. 12:26

Javított névváltoztatási lehetőség

A felhasználóneved vagy a verseknél megjelenő neved megváltoztatása esetén eddig az adatlapod, illetve a verseid régi elérhetősége eltűnt, ezért a névváltás jelentős olvasottságcsökkenéssel járhatott. Mostantól névváltás esetén a régi névről automatikusan az új névre továbbítjuk a látogatókat, így nem veszíted el a keresőkből vagy linkekről érkező látogatókat. Ha ezt mégsem szeretnéd, azt a név változtatásakor külön kérned kell, ilyenkor azonban továbbra is jelentős olvasottságcsökkenéssel számolhatsz.


A fentieknek megfelelően frissült a GyIK névváltoztatásról szóló pontja is.