2. Poet fejlesztési hét - első nap

Poet•  2013. szeptember 30. 19:49

Mivel a legtöbb kritika a versek felkerüléséhez szükséges várakozási időt szokta érinteni, a fejlesztési hét első napján azon dolgoztunk, hogy a moderálás gyorsabb és pontosabb lehessen az eddigieknél.

A ma élesített rendszerünk figyeli a moderátori aktivitást, elemzi és csoportokba sorolja a verseken végzett változtatásokat, valamint elmenti, hogy egy adott moderátor egy adott versen milyen típusú hibákat javított (vesszőhiba, helyesírási hiba, kis- és nagybetű tévesztés stb.). Ezt az információt többféle módon használjuk fel:

  • A moderátorok statisztikát kapnak a hibajavításaikról.
  • Az első körös moderátorok statisztikát kapnak arról, hogy az általuk továbbküldött művekben milyen hibákat javítottak a második körben, így a jövőben jobban figyelhetnek az ilyen jellegű hibákra is, tehermentesítve ezzel a második kört.
  • A vers beküldője személyre szabott, automatikus tippeket kaphat a hibái alapján, annak érdekében, hogy legközelebb kevesebbet kelljen javítani az általa beküldött versen. Ilyen üzenetekkel egyes tagjaink már most is találkozhatnak, amikor új verset küldenek be az oldalra.
  • Azok a szerzők, akiknek a verseiben soha nem kell javítást végezni, idővel esetleg jogot kaphatnak az előzetes moderálás nélküli publikálásra.
  • Az egyes szerzők által korábban vétett hibák listája segíthet nekünk a döntésben, amikor új tagot keresünk moderátori csapatunkba.
A moderátoroknak megjelenő statisztikai felület is teljesen megújult, így az eddigiek mellett további hasznos információkat is nyújt számukra. Néhány apró fejlesztés segítségével jelentősen felgyorsítottuk a speciális kérések (soron kívüliség, verssorok első betűinek kivastagítása) teljesítését, részben automatizálva az eddig manuálisan végzett munkát. Végül, fejlesztettük a versek előfeldolgozását is, hogy ezáltal is ritkábban kelljen utólag változtatni a beérkezett műveken.

Mint tudjátok, moderátoraink önkéntes jelleggel, szabadidejük és kedvük függvényében dolgoznak, ezért korábban előfordult, hogy néhány moderátor egy adott hónapban egyáltalán nem tudott moderálni. Mivel ez a többi moderátor vállára indokolatlanul nagy plusz terhet rakott, a szerkesztői csapat megegyezett abban, hogy kísérleti jelleggel mindenki vállalja, hogy egy meghatározott számú verset havonta elbírál. Ha valaki nem tudja teljesíteni a vállalt mennyiséget, új moderátort keresünk a helyére, amíg nem lesz újra kellő szabadideje a versek elbírálásához.

Bár az új fejlesztésekkel közvetlenül kevesen fogtok találkozni, reméljük, hogy közvetett hatását mindenki érezni fogja a versek gyorsabb elbírálásának formájában.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2013. október 7. 11:52

Törölt hozzászólás.

Gyongy442013. október 7. 09:34

Kedves moderátorok!

Örülök, hogy ezeket a részleteket én is megismertem a munkátokról, és így kevesebb ingerültséggel nézem majd, hogy hogyan kerülök a sorban egyre előbbre. Szoktam viszont előmoderátorkodni, és néha jó lenne, ha kapnék valami visszajelzést, különösen a "nem tudok dönteni" kategóriás művek sorsáról. Megkönnyítené a későbbi döntéseimet, mert örömmel csinálom ezt a "munkát", élvezetes számomra, amikor egy-egy különösen figyelemre méltó alkotással találkozom.

Előre is köszönöm a választ.

Rovó Gyöngyi

Ibolya.522013. október 6. 22:36

Tisztelet és köszönet a Moderátoroknak munkájukért, köszönöm a segítséget és a feljelzéseket.

dvihallyne452013. október 6. 18:40

Minden elismerésem a Moderátoroké!!!Üdvözlettel:Sarolta

maxika2013. október 4. 17:07

Nagyszerű hely ez, komolyan!
Már barátokra is leltem.
Albert

kaszkri2013. október 3. 19:19

Köszönöm, hogy tagja lehetek a Poet-esek társadalmának!

Krisztián

Tamas22013. október 2. 09:51

Tisztelet és köszönet a Moderátoroknak munkájukért.
Üdvözlettel: Tamás

szalokisanyi12013. október 1. 20:55

Köszönetem a moderátoroknak. Tisztelettel: Sanyi

D.Eniko2013. október 1. 18:34

Köszönöm, hogy itt lehetek köztetek, minden elismerésem a moderátoroknak, és a Poet oldalnak!!

Törölt tag2013. október 1. 15:44

Törölt hozzászólás.

Mikijozsa2013. október 1. 14:11

A poet.hu igazi magyar érzelmű oldal.

Ross2013. október 1. 14:10

Célzottan győződtem meg arról, hogy ez a portál a hasonló rendeltetésű felületeket összehasonlítva már most is a leginkább felhasználóbarát, a legtöbb hasznos szolgáltatást, segítő funkciót, sokoldalú keresési szempontot nyújtja, miközben a kinézete mentes minden öncélú sallangtól, csicsától, giccstől. Számomra további vonzerőt jelent az állandó továbbfejlődés igénye.

mama552013. október 1. 11:57

Köszönet és hála a moderátoroknak. Külön köszönet hogy szabad idejüket feláldozva végzik e nem kis feladatot.
Hálás köszönetem neki. Üdvözlettel: Marika

Steel2013. október 1. 08:44

Tisztelet és köszönet az oldal moderátorainak, amiért ennyit
dolgoznak.

Poet2013. szeptember 30. 20:26

Kedves Limmike!

A rendszer a beérkezett verseken számtalan automatikus korrekciót végez (pl. ha nincs egy vessző után szóköz, akkor pótolja stb.).

Törölt tag2013. szeptember 30. 20:04

Törölt hozzászólás.